Siirry pääsisältöön

Kunnanjohtajan vastine vetoomukseen

Vastine Tuusniemen kylät ry:n vetoomukseen 12.12.2014
Sydän-Savon maaseutupalvelut käynnisti Laura Reinikaisen johdolla maaseutuohjelman laatimisen keväällä 2014. Maaseutuohjelman työryhmään on kutsuttu kunnan edustajina Jarkko Toivanen ja Hannu Smolander, MTK-Tuusniemen edustajana Aaro Mustonen, Tuusniemen Yrittäjien edustajana Eerik Nissinen sekä Tuusniemen kylät edustajana Auvo Hirvonen ja Hannu Hyvärinen. Maaseutuohjelman tarkoitus on koota maaseututoimijoiden näkemykset maaseudun kehittämisestä yhteen. Maaseutuohjelma on lisätty Tuusniemen Teollisuus Oy:n valmistelemaan Menestyvä Tuusniemi –ohjelmakokonaisuuteen syksyllä 2014. Maaseutuohjelma ei sellaisenaan ole rahoitettava hanke, mutta sen toivotaan aktivoivan maaseututoimijoita käynnistämään erikseen rahoitettavia hankkeita. Tuusniemen kunta on varannut maaseudun kehittämiseen määrärahoja Sydän-Savon maaseutupalvelulle ja Kalakukko ry:lle. Lisäksi Tuusniemen kehittämissäätiölle on tehty esitys järjestöavustuksien myöntämisestä vuodesta 2015 alkaen. Myös kehittämisyhtiö Tuusniemen Teollisuus Oy on käytettävissä hankkeissa, jotka kohdistuvat maa- ja metsätalouden kehittämisen erityistoimenpiteisiin sekä maaseutuun yrittämisen ja asumisen ympäristönä.
Kiitos
Toni Auvinen, Kunnanjohtaja, YTM, HHJ

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

10- vuotis risteily 1.9.2023

 Risteilylle osallistui 30 kyläläistä ympäri Tuusniemeä kaikilta kyliltä. Kunnan puolelta reissulle osallistuivat kunnanjohtaja Timo Kiviluoma ja vapaa-aikasihteeri Antti Syrjäläinen Risteilylle osallistujat turvallisesti satamassa Osallistujia 1.9. risteilyllä Soittajat ja laulajat 1.9 risteilyllä Osallistujia 1.9. risteilyllä

Kalakukko ry:n huomionosoitus Tuusniemen Kylät ry:lle

 Duus- yhteisöelokuva palkittiin 17.11.2021 pidetyssä hallituksen kokouksessa. Huomionosoituksen luovuttajat vasemmalta: Jaana Paananen (tj/Kalakukko ry) ja Jorma Holopainen (pj/Kalakukko ry).  Huomionosoituksen vastaanottajat: Pj. Hannu Hyvärinen, vapaa-aikasihteeri Antti Syrjäläinen, Birgitta Kinnunen (sihteeri v2020) ja rahastonhoitaja Marja-Leena Koistinen. Pöydän ääressä sihteeri Pirjo Parviainen.  

Tulevaisuusillan jatko 12.12.2023 klo 17.00

Tuusniemen kylien tulevaisuussuunnittelua jatketaan tiistaina 12.12. klo 17.00 valtuustosalissa. Tervetuloa mukaan! Ohessa kaksi kuvaa ke 8.11.2023 järjestetystä ensimmäisestä tilaisuudesta. Kuvat: Marianne Koivunen. Illan vetäjänä oli kyläkoordinaattori Sari Vainikainen.